Kan je beton laten gieten over een bestaande vloer?

Is je bestaande vloer aan vervanging toe of wil je je kantoor een upgrade geven? Met een betonvloer kan je je bestaande vloer helemaal vernieuwen, zonder dat er breekwerken aan te pas komen. Goed nieuws dus voor de minder handige Harry’s onder ons. Daarbovenop bespaar je de kosten én tijd die bij het uitbreken van een bestaande vloer komen kijken.

Tegels of beton


Je kunt eenvoudig een nieuwe betonvloer over een bestaande betonnen ondervloer laten gieten. Je bestaande vloer moet dan alleen opgeschuurd worden. Zo krijg je uiteindelijk een ruw oppervlak, waarop de nieuwe gietvloer zich goed kan hechten. Ook een tegelvloer kan je laten overgieten. Eerst wordt dan nagegaan of de tegels een mooi egaal oppervlak vormen. Daarna wordt de vloer opgeruwd voor een optimale hechting van het beton.

Hout of natuursteen


Je zou het misschien niet verwachten, maar ook een houten vloer kan dienen als ondergrond voor een betonnen gietvloer. De enige voorwaarde is dat die stevig genoeg is en voldoende vlak ligt. Het is wel aangeraden om een houten ondervloer eerst van een basislaag beton te voorzien. Hout blijft immers beïnvloedbaar door luchtvochtigheid en kan krimpen en uitzetten.

Ook natuursteen is een geschikte ondergrond voor een betonnen gietvloer. Net zoals eerder vermeld zal de oppervlakte eerst geschuurd moeten worden en kan een eerste betonlaag nodig zijn om op een mooie vlakke ondergrond te gaan gieten.

Lees meer over de voordelen van een betonvloer

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?