Dit is de beste manier om een betonvloer te beschermen



Beton is een zeer sterk en geschikt materiaal om vloeren mee te maken. Maar van nature is beton niet waterdicht. Door de poreuze structuur kunnen er vlekken ontstaan die je achteraf moeilijk kan verwijderen. Daarom is het aangeraden om je betonvloer op één of andere manier te beschermen. Maar wat is nu eigenlijk de beste manier om je betonvloer te beschermen tegen vlekken en schade?

Natuurlijke olie

Om de toplaag te beschermen, kan je de vloer inwrijven met een speciale olie. De vloer moet als het ware gevoed worden zodat de poriën opgevuld worden. Na de behandeling zal de vloer iets donkerder worden en een natuurlijke glans uitstralen. 

Impregneren

Een van de beste manieren om je betonvloer te beschermen is door deze te laten impregneren. Dit kan je laten doen wanneer de curing laag (de laag na het storten van de beton) aangebracht wordt. Dit is een andere manier om de poreusheid van de vloer op te heffen. Het grote voordeel hiervan is dat het uitzicht van de vloer nauwelijks verandert. Daarnaast is impregneren relatief goedkoop in vergelijking met het coaten van een betonvloer. 

Coating

Je betonvloer achteraf coaten is natuurlijk altijd een optie. Het verschil met impregneren is dat de hars niet in het beton trekt. Het vormt een ondoordringbare laag aan het oppervlak van de vloer. Dit zorgt ervoor dat je de vloer gemakkelijker kan schoonmaken en onderhouden. Een coating kan altijd toegepast worden terwijl het impregneren enkel mogelijk is na het storten van het beton.

Kortom, om je betonvloer in topconditie te houden kies je best uit één van deze manieren om het beton te beschermen. Daarnaast kan je op termijn verschillende behandelingen combineren om ervoor te zorgen dat je vloer tegen een stootje kan!

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor het gieten of beschermen van jouw betonvloer? 

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?