De verschillende soorten coating voor je betonvloer



Dankzij de poreuze textuur van beton kunnen water, zuren of andere stoffen je betonvloer aantasten. Om dit te voorkomen, kan je de vloer voorzien van een beschermende coating. Zo zijn er verschillende soorten coating op de markt. Maar welke is het meest geschikt voor jouw vloer?

Epoxy anti-slip vet

Een epoxy coating is vaak de eerste keuze wanneer je de betonvloer van fabrieken en andere industriële faciliteiten wil beschermen. Daarnaast is het ook mogelijk om anti-slip korrels toe te voegen om de stabiliteit op de werkvloer te verhogen. Deze coating is waterbestendig, slijtvast en resistent tegen chemische stoffen. Het enige nadeel is dat een epoxy coating niet UV-bestendig is. 

Polyurethaan vet

Deze coating wordt meestal gebruikt in omgevingen met een hoge UV-blootstelling. Daarnaast kan deze coating ook tegen een stootje. Polyurethaan is namelijk slijtvast en chemisch resistent. Polyurethaan wordt minder gebruikt in een industriële omgeving omdat het niet dezelfde bescherming kan bieden als een epoxy coating. De coating kan wel bovenop de epoxy coating aangebracht worden om te genieten van de UV-bestendigheid.

Polyurea vet

Deze coating wordt al jaren gebruikt om betonvloeren te beschermen tegen zware werklasten. Dankzij de rubberachtige textuur behoudt het zijn vorm, zelfs na zware belasting zal het zijn oorspronkelijke vorm terug aannemen. Polyurea wordt tegenwoordig veel gebruikt als waterdichting of bescherming tegen chemische en toxische stoffen. En het leuke is, je kan deze coating ook op andere oppervlakken aanbrengen zoals hout, metaal en kunststof.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor het gieten of beschermen van jouw betonvloer?

Contacteer ons

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?