Een betonvloer in de keuken, een goed idee?

betonvloer, keuken, goed idee, coating, impregneren

Een betonvloer in de keuken geeft onmiddellijk een moderne en strakke look aan de ruimte. Mits professioneel vakwerk en goed onderhoud kan dit je keuken naar een hoger niveau tillen. Maar hoe zit het met de vlekbestendigheid van deze strakke vloer?

Vetvlekken

Een gepolierde betonvloer is van nature een beetje poreus. Dit betekent dat gemorste oliën en vetten in de poriën kunnen dringen. Vetvlekken zijn moeilijk te verwijderen bij lichtgrijze betonvloeren. Na verloop van tijd zullen de vlekken vanzelf uit de vloer verdwijnen. Daarnaast zijn deze vlekken minder zichtbaar op donkergrijze vloeren. Maar gelukkig bestaan er oplossingen voor dit probleem.

Natuurlijke oliën 

Je kan je betonvloer laten beschermen aan de hand van een natuurlijke beschermlaag. De vloer zal hierdoor een tintje donkerder worden en de glans blijft behouden. Daarna kan je de vloer opboenen en schoonmaken met een zeep op basis van natuurlijke olie of wax. Deze laag zorgt ervoor dat het vuil niet zo gemakkelijk in de vloer kan trekken.

Impregneren

Een andere manier om de betonvloer in de keuken te beschermen is door deze te laten impregneren. Bij het impregneren wordt er een speciale vloeistof aan het beton toegevoegd die ervoor zorgt dat het beton aan het oppervlak kristalliseert. Hierdoor worden de poriën helemaal opgevuld waardoor de oliën of vetten moeilijker in het beton kunnen dringen.

Coating

Een derde optie om je betonvloer te beschermen is door middel van een coating. Een epoxycoating zal de poriën niet opvullen maar het zorgt er wel voor dat de vloer beschermd is tegen allerlei soorten vlekken. Afhankelijk van de coating zal het uitzicht van de vloer ook lichtjes wijzigen (meer of minder weerspiegeling).

Wil je jouw betonvloer ook laten behandelen of beschermen? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?