Betonvloer storten op zand?


Wil jij graag een betonvloer over jouw zandlaag leggen? Beton storten over zand lijkt misschien een mission impossible, maar dat is het niet. Onze vakmannen gaan stapsgewijs aan de slag om jouw strakke betonvloer te gieten.

Betonvloer op zand storten


Direct beton gieten op je zandlaag is geen goed idee: het water van de betonmortel loopt weg doorheen de zandlaag. Je beton zal al snel scheuren vertonen. Een tussenlaag (bijvoorbeeld een folielaag) zal je beton beschermen en is daarom een goede oplossing.

Aan de slag!

Onze experts beginnen steeds bij de basis. Eerst en vooral wordt de zandlaag aangetrild voor een optimaal resultaat. Vervolgens brengen ze een laag betonzand aan waarop het beton gestort kan worden. 

Hierop wordt een folielaag gelegd zodat het water niet kan ontsnappen uit je betonvloer. Wanneer de isolatie geplaatst is, is het tijd voor een stevige bewapening. Dankzij een goede isolatie gaat er geen warmte verloren. 

Tenslotte is het de beurt aan een gelijkmatige betonlaag. Onze vakmannen garanderen een scheurvrije betonvloer op elke locatie.

Wil je meer weten over het gieten van beton? Lees er alles over van A tot Z

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?