Beton speelt een belangrijke rol in een duurzame samenleving


Als je denkt aan duurzaam bouwen en verbouwen, denk je misschien niet meteen aan beton. We associëren beton vaker met vervuilend materiaal, maar dat is niet nodig. Wist je trouwens dat beton een verrassend lange levensduur heeft? Dat is slechts één van de redenen waarom beton een duurzame oplossing is voor jouw bedrijf of industriehal.

Duurzaam bouwen met beton


Beton is gekend om zijn strakke en moderne look, maar het is zoveel meer dan dat. Dit materiaal heeft een buitengewone levensduur en is betrouwbaar. Beton is van nature ook energiezuinig, door de hoge warmteopslagcapaciteit en isolatiewaarde. Je kan een bestaande betonconstructie een tweede leven geven, zodat er minder sloopwerken nodig zijn. Gebruiken en hergebruiken, ook dat is duurzaamheid.

Beton is een echte troef in een duurzame werkomgeving


Wat maakt beton duurzaam?

  • Beton bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Deze grondstoffen zijn voorradig en recycleerbaar.
  • Voor beton moet je geen lange afstanden afleggen. Er is altijd een betoncentrale in de buurt.
  • Door de focus te leggen op beton, bouw je materiaalarmer. Zo kom je weer een stapje dichter bij een duurzame samenleving. Al is het niet alleen de samenstelling.
  • Beton is extreem veelzijdig. Met dit materiaal creëer je zowel standaard als unieke bouwconcepten. Er is dus voldoende ruimte voor creativiteit. 

Wist jij dat polybeton de nieuwe trend is in kantoren? Lees meer over deze interieurtrend.

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?