Betonvloer en vloerverwarming: do or don't?


Wil jij je werknemers een optimale werkruimte aanbieden? Vloerverwarming biedt een betere luchtkwaliteit en gelijkmatige verdeling van de warmte. Wist je dat vloerverwarming zelfs onder een betonvloer kan geplaatst worden?

Een sterke match


Vloerverwarming en betonvloer zijn een sterk duo door alle voordelen die ze bieden. De betonvloer geeft jouw kantoor een strakke industriële look en is bovendien gemakkelijk in onderhoud. Dit maakt deze vloer zeer gewild in kantoorruimtes. Vloerwarming is gunstig voor je energiefactuur en door de betere luchtkwaliteit, zullen werknemers (met allergieën) jou dankbaar zijn door de vermindering van pollen en stof die in de lucht circuleren.


Plaatsing van betonvloeren

Onze vakmannen hebben ondertussen veel ervaring met het leggen van vloerverwarming in combinatie met betonvloer. Ze weten dan ook perfect hoe ze mogelijke scheuren in de betonvloer kunnen vermijden.

Voor een optimaal resultaat zal onze vakman


  • enkele uitkzetvoegen voorzien op basis van de verwarmingskringen en hun uitzetting in de vloerverwarming
  • een betonvloer van minimum 12 cm gieten

Als werkgever wacht je tot de betonvloer volledig uitgedroogd is, alvorens je de vloerverwarming.  Nadien kan je de temperatuur geleidelijk aan (1°C per 24 uren) laten stijgen.

Conclusie: Betonvloer en vloerverwarming, just do it! 



Wil jij een kantoorruimte met een industriële look? Contacteer ons voor jouw concrete vloeroplossing.

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?