De afwerking van je betonvloer: schuren, slijpen of polijsten?






Een mooi afgewerkte betonvloer kan je kantoorruimte of industriehal helemaal opfleuren. Na de bewapening van je betonvloer moet die ongeveer een maand uitharden. Nadien wordt de betonvloer afgewerkt voor een prachtig resultaat. We kunnen je betonvloer schuren, slijpen en/of polijsten. Maar waarin verschillen deze afwerkingen?

Schuren voor een gladdere vloer


Wanneer de betonvloer na het uitharden veel te ruw aanvoelt, kunnen onze vakmensen de vloer opschuren. Zo voorkom je bovendien dat er vervelend stof binnendringt dat lastig te verwijderen is bij het poetsen. Het opschuren zelf gebeurt helemaal stofvrij, met watergekoelde diamantschrijven. De ruwe, korrelige bovenlaag wordt zo een stuk gladder.

Slijpen voor een nog zachter resultaat


Voor een nog zachter resultaat, kunnen we je betonvloer slijpen. Concreet gebruiken we dezelfde schuurmachines, maar vervangen we de schuurschijven door schijven met een fijnere korrel. De grootte van de schuurkorrel is immers het belangrijkste verschil tussen schuren en slijpen. Bij het slijpen van een betonvloer zal je dankzij de fijnere korrel minder krassen krijgen. Zijn die er toch, dan  kunnen we het proces nog enkele keren herhalen, telkens met een fijnere korrel. De krasjes zullen uiteindelijk zo klein worden dat je ze niet meer met het blote oog kan zien.

Polijsten voor een mooie glans


Door het oppervlak te polijsten, verwijderen we de restanten van het stof en krijg je een mooie, gladde afwerking. Hoe hoger de glans, hoe eenvoudiger het onderhoud. Met diamantschrijven wordt de vloer gepolijst tot een korrel 3.000. De vloer is mooi vlak, waardoor bijv. heftrucks minder trillingen zullen ondervinden. Een gepolijste vloer krijgt ook een betere lichtwaarde. De afwerking kan mat zijn, of glanzend.

Tot slot wordt een gepolijste vloer meestal ook geïmpregneerd. Met die extra afwerkingslaag blijft je vloer jarenlang beschermd tegen vocht en vuil.

Wil je graag meer weten over de afwerkingen voor je betonvloer? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij staan je graag bij met deskundig advies.

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?