Betonrot? Trek tijdig aan de alarmbel


Zit je met een betonplaat die plots gebarsten is? Misschien is de verroeste stalen bewapening wel zichtbaar? Dat probleem wordt in de volksmond wel eens 'betonrot' genoemd. Herken je de tekenen? Schakel dan op tijd een professional in!

'Betonrot' is eigenlijk geen juiste benaming, omdat beton op zichzelf niet kan rotten. Het gaat om een reactie van water en calcium in het beton, waardoor de bewapening in het beton gaat roesten. Dat calcium zet vervolgens uit, waardoor het beton van binnenuit onder druk kom te staan en kan gaan barsten en afbrokkelen.

Schade door betonrot, wat nu?


Om betonrot te verwijderen, moeten we eerst de oorzaak bij de wortel aanpakken: de verroeste bewapening blootleggen en het roest behandelen. Met een roestomvormer, een chemisch product, wordt het roest omgezet in een staalharde bovenlaag die niet meer kan oxideren. Daarover leggen we nog een beschermende primer, waarna we nieuw beton kunnen storten om de reparatie te voltooien.Om betonrot te vermijden, kan het beton behandeld worden. Waterdichtheid is de sleutel. Door het beton af te sluiten met een beton-sealer die diep doordringt tot in de kleinste poriƫn van het beton, kan er geen water meer binnendringen.

Is je betonplaat of -vloer beschadigd of aan het afbrokkelen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij geven je graag professioneel advies op maat.

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?