3 voordelen van gepolierde beton

gepolierde, betonvloer, vastmans frank, betonvloeren

Veel gezinnen kiezen tegenwoordig voor een gepolierde betonvloer voor hun huis. Het is een veelzijdige vloer die bijna overal toegepast kan worden. Bijvoorbeeld: in een moderne badkamer, living of in de garage. Maar welke voordelen biedt deze gepolierde ondergrond t.o.v. andere vloeren?

Veelzijdigheid

Dankzij de neutrale en universele look van een betonvloer, past deze moeiteloos binnen verschillende kamers en interieurs. Wij kiezen voor polybeton omwille van de flexibiliteit en kwaliteit.
  • Polybeton is een vloer die snel gelegd kan worden en een natuurlijke glans bezit. Je hebt bovendien geen chapelaag of voegwerken meer nodig! Polybeton kan zich ook gemakkelijk aanpassen aan verschillende diktes. Met de nodige berekeningen kan deze vloer ook compleet naadloos geplaatst worden!  
Daarnaast zijn de vloeren ook beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen ze gemakkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming. Het beton houdt de warmte bij zich in de winter en zorgt voor afkoeling in de zomer. Je kan ook groeven in de vloer laten maken om zo een tegeleffect te creëren. De afstand tussen de groeven kan je ook zelf bepalen. Een betonvloer moet dus niet altijd grijs en strak zijn. De gepolierde betonvloer kan ook altijd gepolijst, geseald en geïmpregneerd worden om zo een terrazzo effect te creëren. Mix and match!

terrazzo, betonvloeren, vastmans, frank

Gebruiksvriendelijkheid

Omdat de betonvloer in één keer hecht krijg je een mooi en egaal resultaat. Dit zorgt ervoor dat er geen stof of vuil tussen de voegen kan komen. Op het gebied van hygiëne is dit dus een enorm pluspunt. Daarnaast is beton ook zeer onderhoudsvriendelijke en gemakkelijk om schoon te maken. Je gebruikt best geen zure oplossingen omdat dit voor verkleuringen in het oppervlak kan zorgen. Een natuurlijk schoonmaakmiddel om de vloer te voeden is geen enkel probleem. 

Prijs

De prijs van een gepolierde betonvloer hangt af van de wensen van de klant. Je hebt al een vloer voor ongeveer 50 euro per vierkante meter. Dit kan oplopen tot 100 euro of meer als je een speciale print of kleur wil toevoegen. Deze prijs wordt altijd opgemaakt aan de hand van de behoeften en wensen van de klant. 

Omdat de vloer volledig gegoten wordt, zijn er minder extra kosten aan verbonden in vergelijking met tegels of parket. Bij andere vloeren moet je ook nog rekening houden met de kosten van de chape  en de afwerking. Daarnaast zal de betonvloer ook een tijdje meegaan dankzij de duurzaamheid van de materialen. Kortom, deze vloer is zijn investering meer dan waard!

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning of bedrijf? Contacteer ons voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?