Kan beschadigde betonvloer nog hersteld worden?


Zitten er scheuren in je nieuwe (of minder nieuwe) betonvloer? Geen nood, je kan de scheuren meestal zelf dichten. Heb je geen tijd om dit zelf te doen of heb je twee linkerhanden? Dan kan je steeds terecht bij een doe-het-zelfzaak of bij de fabrikant zelf. Wij geven alvast enkele tips die het zelf herstellen van een betonvloer gemakkelijker zullen maken. 

De mortelsoort bepalen


In eerste instantie moet je de mortelsoort bepalen. Je hebt de keuze om mortel of gietmortel te gebruiken. Deze laatste is zeer geschikt om gaten en spleten in de betonvloer op te vullen. Smeerbare mortel met kunsthars is perfect te gebruiken voor het dichten van scheuren.

De scheur uitbeitelen


De scheur moet je vervolgens uitbeitelen. Dit betekend dus dat je ze iets ruimer maakt dan ze oorspronkelijk was. Op die manier zal de mortel zich beter hechten op de ruwe ondergrond. Het is logisch, dat je dan ook alles goed moet stofzuigen omdat stof de hechting negatief kan beïnvloeden. 

Mortel aanmaken


De mortel aanmaken doe je volgens de instructies op de verpakking. Je dient ook een beetje water over de uitgebeitelde scheur te druppelen om te vermijden dat deze te snel zal aanhechten. De mortel zelf dien je aan te brengen met een truweel. De scheur moet volledig gevuld zijn en je moet goed drukken om te vermijden dat er zich luchtbellen vormen. 

Afwerking 


De bovenkant strijk je glad met je truweel, maar het mag hoger komen dan de rest van de vloer. De kans bestaat dat deze nog zakt tijdens het drogen. Heb je nog vragen over het zelf herstellen van je betonvloer? Vul hier ons contactformulier in, wij helpen je graag verder. 

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?