Vastmans Frank legt betonnen vloeren voor de studentenhotels van Hogeschool PXL


De campus van Hogeschool PXL langs de Hasseltse grote ring breidt fors uit. Waar tot voor kort de oude ateliers van de kunstopleidingen stonden komt een nieuw gebouwencomplex met twee opvallende torens. Deze nieuwbouw werd ontworpen door A2O architecten en biedt onderdak aan de kunst- en informaticaopleidingen van PXL. Naast het campusgebouw komt een opvallende toren met het allereerste studentenhotel van Belgiƫ. Dit wordt ontwikkeld door VKS Home-Invest met Vanhout Projects, Kumpen RED en Steps Real Estate als investeerders.

Als eerste in Vlaanderen vervat de campus, een studentenhotel met 147 kamers van verschillende afmetingen voor kort verblijf die het gemeenschapsgevoel op de campus versterkten. Met het studentehotel krijgt PXL-Congress nieuwe perspectieven. Met dit centrum voor levenslang leren en congressen bereikt de hogeschool jaarlijks meer dan professionele 100.000 bezoekers.

Met een bovengrondse vloeroppervlakte van 6200 m² omvat het hotel met gemeenschappelijke keukens en leefruimtes, ondergebracht in een toren van 41,5 meter.

Eerste fase van de PXL te Hasselt. Samen goed voor 3.400m2 gepolierde betonvloeren afgewerkt als interieurvloeren... .



Wilt u meer weten over onze betonvloeren? Bekijk dan zeker onze veelgestelde vragen! 

Meest Recente Posts

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?